Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη Βρετανός καταζητούμενος για διεθνή εμπορία κοκαΐνης

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη Βρετανός καταζητούμενος για διεθνή εμπορία κοκαΐνης

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους για εμπορία κοκαϊνης στην Ευρώπη εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 39χρονο, υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών και συμμετοχή σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, της οποίας ο ίδιος φέρεται να ηγείτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το εν λόγω κύκλωμα δραστηριοποιείτο στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης από την Ισπανία προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμμετοχή του 39χρονου (Σ. Ντ.) στην εγκληματική οργάνωση, ταυτοποιήθηκε το 2009, όταν εντοπίστηκε εργοστάσιο κοκαϊνης στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ, όπου κατασχέθηκε ποσότητα της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, αξίας 1,6 εκατ. λιρών Αγγλίας. Έκτοτε ο 39χρονος εθεωρείτο διεθνώς διωκόμενος και μάλιστα χρησιμοποιώντας 98 διαφορετικές ταυτότητες κατόρθωνε να διαφεύγει τη σύλληψή του σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 39χρονος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας. Έτσι, ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβε, ύστερα από επιχείρηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο ξενοδοχείο, ο 39χρονος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με διαφορετικά ατομικά αναγραφόμενα στοιχεία, προκειμένου να τους παραπλανήσει.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις εδώ μετακινήσεις του κατασχέθηκαν διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, φωτογραφίες ταυτότητας στις οποίες εμφανίζεται με διαφορετικά ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά, έξι κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και το χρηματικό ποσό των 2.505 ευρώ. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ