Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ αύριο στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ αύριο στο υπουργείο Υγείας

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας αύριο, στις 10.00, καλεί τα μέλη των ΔΣ των σωματείων και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την απόσυρση νομοσχεδίου που ρυθμίζει μισθολογικά θέματα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, μειώνεται το επίδομα ευθύνης των προϊσταμένων των τμημάτων, της ιατρικής και της νοσηλευτικής υπηρεσίας των νοσοκομείων από 250 ευρώ στα 150 ευρώ. Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, η οποία κάνει λόγο για «τιμωρία» και «απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος».

Η ΠΟΕΔΗΝ που διεκδικεί την απόσυρση του μισθολογίου και ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών, αναφέρει επίσης, ότι «οι βασικοί μισθοί μειώνονται δραστικά, ο συντάξιμος μισθός θα μειωθεί περαιτέρω, τα νυκτερινά-αργίες-υπερωρίες πετσοκόβονται, αφενός επειδή υπόκεινται σε ποσοστιαία μείωση και αφετέρου επειδή μειώνεται το ωρομίσθιο». Επιπλέον σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου «παύει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση, περικόπτεται το επίδομα παραμεθόριων περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων καθότι επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι, παγώνει η μισθολογική εξέλιξη στα κλιμάκια έως 31/12/2017 και συνδέεται η αμοιβή με την αξιολόγηση η οποία θα καθορισθεί με προεδρικό διάταγμα», την οποία όπως λένε δεν θα δεχθούν.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ