8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Στη δομή των Διαβατών μεταφέρονται οι πρόσφυγες από την πλατεία Αριστοτέλους

Στη δομή των Διαβατών μεταφέρονται οι πρόσφυγες από την πλατεία Αριστοτέλους

Λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, περιμένοντας να συλληφθούν, για να πάρουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης παραμονής, αναμένεται να δοθεί με τη μεταφορά τους στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκος Ράγκος, μετά τις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεταγωγή των προσφύγων στα Διαβατά.

«Εκεί θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτίριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους», ξεκαθάρισε ο κ. Ράγκος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι πρόσφυγες, συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες από το Ιράν και το Ιράκ είχαν κατασκηνώσει απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα στην πλατεία Αριστοτέλους

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.