Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε χθες τους υπηκόους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να «αποφεύγουν» να ταξιδεύουν για οποιονδήποτε λόγο στον Λίβανο εξαιτίας των «συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά» τους.

Ακόμη, κάλεσε τους Αμερικανούς οι οποίοι ζουν και εργάζονται στον Λίβανο να «κατανοήσουν ότι αποδέχονται τους κινδύνους» που συνεπάγεται «η παραμονή τους στη χώρα και θα έπρεπε να εξετάσουν προσεκτικά αυτούς τους κινδύνους».

«Αιφνίδια ξεσπάσματα βίας μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή στον Λίβανο και έχουν ξεσπάσει ένοπλες συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στο έδαφος της χώρας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στη διάχυση του πολέμου στη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου, τις συγκρούσεις με το Ισραήλ, τις επιθέσεις εναντίον στόχων δυτικών συμφερόντων, τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και τις απαγωγές, που επισήμανε ότι είναι μερικοί από τους κινδύνους στους οποίους αναφέρεται.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι την 12η Νοεμβρίου στη Βηρυτό την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση αυτή στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους σε μια συνοικία στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη ενέργεια που έχει διαπράξει το ΙΚ στο λιβανέζικο έδαφος, αλλά κι ένα από τα πιο πολυαίμακτα επεισόδια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ