Στα χνάρια του Π. Καμμένου ο Α. Τσίπρας - Πτήση με F-16 για τον πρωθυπουργό

Στα χνάρια του Π. Καμμένου ο Α. Τσίπρας - Πτήση με F-16 για τον πρωθυπουργό

Με ένα «ευφάνταστο» non paper το Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε νωρίς το πρωί την πτήση που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, από στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, με F-16.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός πέταξε με F-16 Block 52+ της 337 μοίρας και το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε non paper που ανέφερε τα εξής: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Η απόφαση για την πτήση του πρωθυπουργού ελήφθη τρεις ημέρες μόλις πριν την αναχώρησή του για το επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον πρόεδρο Trump. Για την Πολεμική Αεροπορία το ζήτημα εκσυγχρονισμού των F-16 έχει πλέον σχεδόν υπαρξιακό χαρακτήρα καθώς η Τουρκία έχει εκσυγχρονίσει το σύνολο του στόλου των δικών της F-16 ενώ σε λίγο καιρό θα αρχίσει να παραλαμβάνει και τα F-35. 

«Η ψυχή των πιλότων είναι το μεγάλο υπερόπλο της Π.Α.»

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την πτήση με το F-16.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή»ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

ΝΔ:«Πετάει στα σύννεφα»

Σχολιάζοντας την πτήση του πρωθυπουργού η ΝΔ με non paper σχολίασε: «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πετάει εδώ και καιρό. Πετάει στα σύννεφα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».  

(φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)