Σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικοί της Audi για το σκάνδαλο της Volkswagen

Σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικοί της Audi για το σκάνδαλο της Volkswagen

Η μονάδα Audi της εταιρίας Volkswagen έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικούς αφότου οι μεγαλύτεροι ντιζελοκινητήρες της βρέθηκαν να είναι εκτός των ορίων εκπομπών στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Ρούπερτ Στάντλερ.

Η Volkswagen (VW) και η Audi ενημέρωσαν την περασμένη Πέμπτη τις αμερικανικές αρχές ότι ο εξοπλισμός που επέτρεπε τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων και για τον οποίο δεν είχαν γνώση οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, είχε τοποθετηθεί σε περίπου 85.000 οχήματα με τρίλιτρους πετρελαιοκινητήρες. Η είδηση έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο που ταλανίζει τη μητρική VW και το οποίο οδήγησε στην αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου ενώ εξανεμίστηκαν περισσότερα από 20 δισεκ. ευρώ από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

Η Audi διερευνά τώρα κατά πόσο εργαζόμενοί της, μεταξύ άλλων και στο τμήμα τεχνικής ανάπτυξης, εκούσια παραποίησαν τις συσκευές ελέγχου ρύπων και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικούς, δήλωσε ο Στάντλερ σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα Donaukurier, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η τελευταία εξέλιξη στην Audi ανεβάζει τον αριθμό των αξιωματούχων που επιβεβαιωμένα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλο τον όμιλο, ως αποτέλεσμα της εσωτερικής έρευνας, σε οκτώ, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον έξι υψηλοβαθμων στελεχών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ