8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Ρεκόρ συμμετοχών στα «Δικοινοτικά Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου» στην Κύπρο

Συνολικά, 424 δικοινοτικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 848 Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, συνεργάστηκαν και δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση «Δικοινοτικά Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου», με αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχής, καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη του θεσμού, το 2009.

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα για 9η συνεχή χρονιά και οι συμμετέχοντες διεκδικούν ένα από τα 75 βραβεία αξίας €10.000 που προσφέρει το Stelios Philanthropic Foundation. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 10 πμ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν και οι 848 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε ειδικό Συνέδριο με κεντρικό θέμα συζήτησης την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Στη φετινή Τελετή Απονομής θα δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους από τους νικητές να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη διχοτόμηση του νησιού και για το τι είδους λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και αξιωματούχους και από τις δύο κοινότητες για να παρευρεθούν στην Τελετή Απονομής, ως ένδειξη καλής θέλησης. Βασικοί ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι οι νικητές των βραβείων και τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκειά του, θα συντονίσουν επαγγελματίες. Αργότερα, την ίδια ημέρα, οι 150 νικητές θα παρευρεθούν σε βραδινή δεξίωση στο ξενοδοχείο Merit, στη βόρεια πλευρά της Λευκωσίας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πλέον ξεκάθαρο για εμένα ότι η στάση όλων των κατοίκων του νησιού αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται όλο και πιο θετική και ευνοϊκή για ειρηνική συνύπαρξη. Αυτή η επιθυμία είναι φανερό ότι υπάρχει, παρόλο που κατέρρευσαν οι συνομιλίες στο Crans Montana της Ελβετίας. Ο στόχος του φιλανθρωπικού μας ιδρύματος τα τελευταία εννέα χρόνια παραμένει ο ίδιος. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τη θετική συνεργασία μεταξύ των πολιτών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, ώστε να διασφαλίσουμε τη διαρκή ειρήνη στο νησί. Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα αφουγκραστούν πολύ σύντομα την επιθυμία των πολιτών».