Το προσφυγικό χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε η Μ. Χρυσοβελώνη

Το προσφυγικό χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε η Μ. Χρυσοβελώνη

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, Mega, Star και ΣΚΑΙ, ερωτηθείσα για τα περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, είπε ότι "πρόκειται για σενάρια που εκπορεύονται και διακινούνται από εκπροσώπους χωρών που μπήκαν πρόσφατα στην Ε.Ε. και δυστυχώς συντηρούνται και από εκπροσώπους κομμάτων στη χώρα μας. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, σε σχέση με τη Συνθήκη".

"Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τη συνυποστήριξη από τη Frontex για τη διαφύλαξη των συνόρων μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία της χώρας, όπως την ιδέα για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο" τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη προσθέτοντας οτι "η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στην πράξη και, βεβαίως, η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει πραγματικό και ουσιαστικό έλεγχο στη διακίνηση των προσφύγων. Δεν είναι δυνατόν, ούτε υπάρχει περίπτωση να πετάξουμε τους στοιβαγμένους σε λέμβους πρόσφυγες στη θάλασσα".

Αναφορικά με τυχόν διαρροές στην ψήφιση του Προϋπολογισμού, η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι "από πουθενά δεν διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν διαρροές από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα".

Στο ζήτημα του Ασφαλιστικού η κ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε πως "δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές, τουλάχιστον στις κύριες συντάξεις. Αυτή εξάλλου είναι και η δέσμευση του αρμόδιου υπουργού κ. Κατρούγκαλου. Το μεγάλο ζητούμενο στο ασφαλιστικό είναι να γίνει συνολική εξυγίανση και αναδιάρθρωσή του και να αποφευχθεί η αποσπασματική αντιμετώπισή του".

"Δεν θα προκαταλάβω τη στάση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ" ανέφερε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι "σε κάθε περίπτωση θα εξετάσουμε το νομοσχέδιο στο σύνολό του, μετά από διεξοδική συζήτηση στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπως συμβαίνει με κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο."

"Καταρχήν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν τίθεται θέμα διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος. Αν τεθεί στην πορεία, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο" απάντησε η κ. Χρυσοβελώνη κληθείσα να σχολιάσει σενάρια ευρύτερων κυβερνητικών συνεργασιών.

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε θετικοί σε οτιδήποτε είναι προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών κι θα συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Αν είναι να υπάρξει συνεργασία που θα είναι προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, εμείς δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι δεμένος με την «καρέκλα» του. Τον ενδιαφέρει πάνω απ'' όλα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για τις προτροπές σε διαδηλώσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, η κ. Χρυσοβελώνη απάντησε λέγοντας πως «είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν υπέρ της διεκδίκησης και ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Δεν χρειάζονται κάποια παρότρυνση ή παραίνεση για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Υπάρχει και το επιχείρημα ότι οι κινητοποιήσεις ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης είπε ότι "δεν πρέπει να μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών ή την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, στα οποία ως κόμμα είμαστε αντίθετοι. Το σύμφωνο συμβίωσης ρυθμίζει αστικά θέματα και παραμέτρους. Διαφωνούμε με το γάμο και την υιοθεσία. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και προσκρούει στις αντιλήψεις της".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ