Πρόβλεψη για μετανάστες-επενδυτές έχει ο επενδυτικός νόμος λέει ο Δ. Μάρδας

Πρόβλεψη για μετανάστες-επενδυτές έχει ο επενδυτικός νόμος λέει ο Δ. Μάρδας

Στην παλιά του θέση για μετανάστες - επενδύτες που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων επιμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας καθώς σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις στο Mega ανέφερε ότι “στον νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες έτσι ώστε να διευκολύνονται και να επενδύουν στην Ελλάδα” προσθέτοντας πως πρόκειται για μία κίνηση συμβατή σε σχέση με όσα είχαν προταθεί παλαιότερα.

Αναφορικά με τις διαφωνίες Σπίρτζη για το Ελληνικό ο κ. Μάρδας είπε πως, οι όποιες συζητήσεις είναι θεμιτές, γιατί έτσι βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από συγκεκριμένα θεσμικά όργανα.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι με την επένδυση του Ελληνικού η κυβέρνηση στέλνει δύο μηνύματα, από τη μία πλευρά κλείνει τις εκκρεμότητες από το παρελθόν και από την άλλη “διαπραγματεύεται με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο και βελτιώνει όρους προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων ή αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας που φαινόταν δύσκολο να γίνουν”. Ο ίδιος, όπως είπε, είχε επισημάνει στο παρελθόν ότι έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα στο Ελληνικό, αλλά όπως ανέφερε είχε ήδη διαμορφωθεί μία διακήρυξη και η κυβέρνηση “δεν μπορούσε να κινηθεί έξω από αυτό το πλαίσιο παρά μόνο βελτιώνοντας τους όρους της υφιστάμενης σύμβασης”.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και σε ένα εγχείρημα μοναδικό που ετοιμάζεται στη χώρα μας, όπως είπε, και είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία του αποκαλούμενου “ελληνικού Νταβός” στην Αιγιαλεία. Όπως υπογράμμισε, η διαδικασία γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, “καθώς είναι κάτι που για πρώτη φορά το έχουμε στα χέρια μας”.

Έχουν γίνει είπε, σχετικές μελέτες και έχουν συσταθεί τρεις επιτροπές σε εθελοντικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αυτού του νησιού χωρίς τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού και το ΕΣΠΑ, αλλά με τη συμμετοχή ιδιωτών-κρατών. Ήδη ορισμένα από τα κράτη στα οποία έγινε η παρουσίαση, όπως τόνισε, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι το μάνατζμεντ να μην το έχει το κράτος, ώστε η επένδυση να προχωρήσει γρήγορα.