Το Ποτάμι λέει «Όχι» σε συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το Ποτάμι λέει «Όχι» σε συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. « Ό,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη «συναίνεση», τον όρο που ανακάλυψε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, είπε: «Η παρέα του Μαξίμου ενισχύει το κομματικό κράτος, θωπεύει τις συντεχνίες και παζαρεύει με τα συμφέροντα ή δημιουργεί δικά της. Και σε όλα φλέγοντα ζητήματα, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία κυβερνούν με την ανεμελιά του διαδηλωτή. Πώς να υπάρξει λοιπόν συναίνεση;». Στο ερώτημα για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Νομίζω ότι έχουν μαζευτεί πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και ο κ. Τσίπρας κεντροαριστερός δηλώνει πλέον. Εμείς λοιπόν δεν διαγκωνιζόμαστε για έναν τίτλο που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το Ποτάμι είναι η νέα προοδευτική δύναμη της χώρας». Σχολιάζοντας τις «αισιόδοξες» δηλώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Οικονομικών ανέφερε: «Και ο Στάλιν συνήθιζε να λέει ότι αυτό που ξεχώριζε τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά. Ρωτήστε λοιπόν τους Έλληνες πολίτες αν όντως αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, μιλώντας για την μεγάλη εκδήλωση για τον εκλογικό νόμο που διοργανώνει το Ποτάμι την Τρίτη στο Ζάππειο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει το Ποτάμι. Εμείς επεξεργαστήκαμε μια λύση, μιλήσαμε με συνταγματολόγους, με παλιούς πολιτικούς, με ερευνητές και προτείνουμε το εκλογικό σύστημα με τις δύο κάλπες. Όχι γενικώς και αορίστως ελάτε να συζητήσουμε για ένα νέο εκλογικό σύστημα, αλλά παίρνουμε το ρίσκο μιας συγκεκριμένης πρότασης. Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία έχουν το θάρρος να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη πρόταση, για οποιαδήποτε θέμα, το Ποτάμι θα είναι εκεί να πει την άποψή του».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τί στάση θα κρατήσει το Ποτάμι σχετικά με το ασφαλιστικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Όσοι προσπάθησαν να μας βάλουν σε κάποιο από τα παλιά στρατόπεδα διαψεύστηκαν. Η Ελλάδα δεν έχει μόνο δύο επιλογές. «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ». Έχει και το Ποτάμι! Σε αυτή τη μάχη θα σταθούμε στο πλευρό της νέας γενιάς και του κόσμου της παραγωγής. Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις. Κάποιοι από αυτούς που είναι σήμερα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με «δεξιούς» και «αριστερούς», τορπίλισαν τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση. Δεν είμαστε, λοιπόν, όλοι στο ίδιο στρατόπεδο».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι την Τρίτη στο Ζάππειο για τον εκλογικό νόμο με συμμετοχή του κ. Βερναρδάκη και της κ. Μπακογιάννη από τη ΝΔ και του κ. Παπαϊωάννου από το ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως αυτός είναι ο διάλογος που επιθυμεί η παράταξή του. «Υπάρχει ειδοποιός διαφορά σε σχέση με όλα αυτά που οι άλλοι ονομάζουν διάλογο. Εμείς επεξεργαστήκαμε μια λύση, μιλήσαμε με συνταγματολόγους, με παλιούς πολιτικούς, με ερευνητές και προτείνουμε το εκλογικό σύστημα με τις δύο κάλπες. Και αυτή την πρότασή μας τη δίνουμε στους ανθρώπους που έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και τους λέμε «πείτε μας τις απόψεις σας». Όχι γενικώς και αορίστως "ελάτε να συζητήσουμε για ένα νέο εκλογικό σύστημα", αλλά παίρνουμε το ρίσκο μιας συγκεκριμένης πρότασης. Εάν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν το θάρρος να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη πρόταση για οποιαδήποτε θέμα, το Ποτάμι θα είναι εκεί να πει την άποψή του», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

- Στ. Θεοδωράκης: Αν ο κ. Τσίπρας θέλει συνεργασίες, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό