Παραίτηση της Α. Μέρκελ ζήτησε η Πρόεδρος της AfD

Παραίτηση της Α. Μέρκελ ζήτησε η Πρόεδρος της AfD

«Κυρία Μέρκελ, έχετε σαφώς παραβιάσει την κυβερνητική εντολή σας. Παραιτηθείτε, δεν θα τα καταφέρετε!», δήλωσε η επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός της στο Ανόβερο και ζήτησε αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και περιορισμούς στην πολιτική χορήγησης ασύλου.

«Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς θα προχωρήσουμε με τα κοινωνικά ζητήματα. Τα κοινωνικά συστήματα έχουν πεπερασμένες δυνατότητες», προειδοποίησε η κυρία Πέτρι, μιλώντας ενώπιον 600 μελών του κόμματός της ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στο κρατίδιο Σαξονίας - ''Ανχαλτ τον Μάρτιο και ενώ έξω από την αίθουσα διαδήλωναν εναντίον τους περίπου 1200 άτομα.

«Η κρίση του ευρώ, η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μεταναστευτική κρίση είναι τελικά συνέπειες μιας πολύ βαθύτερης κρίσης δημοκρατίας. Το 74% των Γερμανών υποστηρίζουν την πρόβλεψη ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που θα δεχτεί η χώρα, αλλά, όπως συνέβη και με την ελληνική κρίση, η κυβέρνηση δεν τους ακούει», δήλωσε η πρόεδρος του γερμανικού ξενοφοβικού κόμματος και ζήτησε να προστατευθεί η εθνική ταυτότητα των Γερμανών. Τα μέλη του κόμματος υιοθέτησαν ψήφισμα, το οποίο προβλέπει ότι το δικαίωμα στο άσυλο πρέπει να είναι περιορισμένο και να μην τίθεται πάνω από άλλα θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Συνέδριο η άμεση κατάργηση του ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την απήχηση της AfD στο εκλογικό σώμα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ποσοστά γύρω στο 9-10%, ενώ ο συμπρόεδρος της κυρίας Πέτρι Γιεργκ Μόιτεν προέβλεψε ότι το κόμμα θα πλησιάσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 το 20%.

«Οι δηλώσεις της AfD αποτελούν ώθηση στη βία», δήλωσε η πρώην Πρόεδρος των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ, η οποία συμμετείχε στην διαδήλωση εναντίον της AfD στο Ανόβερο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ