Π. Τσακλογλου: Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας
Συνεδρίαση EPSCO της ΕΕ

Π. Τσακλογλου: Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO) της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο σήμερα και αύριο (14-15/6).

   Ο κ. Τσακλόγλου χαιρέτισε τους σκοπούς της προτεινόμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγίας για τον κατώτατο μισθό, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο κατώτατος μισθός στην προστασία του βιοτικού επιπέδου των ευάλωτων εργαζομένων και στην ενθάρρυνση της ανοδικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης.

   Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση ευρωπαϊκής εγγύησης για τα παιδιά, σημειώνοντας ότι, με την έγκριση της πρότασής της, η ΕΕ στέλνει ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

   Ο κ. Τσακλόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάρτιση οδηγίας για την αύξηση της εκπροσώπησης γυναικών στα ΔΣ εταιρειών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισότητας των φύλων, αλλά και της αντιμετώπισης φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

   Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις και ενσωματώνει μία ισχυρή κοινωνική διάσταση, υποστηρίζοντας μία μόνιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

   Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το εθνικό σχέδιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά 7 μονάδες το ΑΕΠ της Ελλάδας εντός της επόμενης εξαετίας.

   Επιπλέον, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε τη σημασία της δημιουργίας πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, της μείωσης των ανισοτήτων, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της επένδυσης στην κοινωνική φροντίδα.