Οι τζιχαντιστές ανακαταλαμβάνουν περιοχές στη Χομς

Οι τζιχαντιστές ανακαταλαμβάνουν περιοχές στη Χομς

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν σήμερα δύο περιοχές στην κεντρική Συρία που ήλεγχε ο συριακός στρατός και τις οποίες είχαν χάσει πριν από 20 ημέρες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι μονάδες του συριακού στρατού αποχώρησαν από τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν έπειτα από επίθεση της οργάνωσης ΙΚ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο στρατός, σε συνεργασία με τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές, κατέλαβε τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν στη νοτιοανατολική πλευρά της επαρχίας Χομς που τελούσαν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από την 1η Νοεμβρίου.

«Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και του ΙΚ στους λόφους περιμετρικά των δύο αυτών τοποθεσιών», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Σύμφωνα με τοπικό εκπρόσωπο της περιοχής Σαντάντ, «ο στρατός αναπτύχθηκε στη γειτονική περιοχή Σαντάντ και διασφάλισε έναν δρόμο αποχώρησης για τις (καθεστωτικές) δυνάμεις που πολεμούν εναντίον των μαχητών του ΙΚ».

Η χριστιανική πόλη Σαντάντ, 18 χλμ. από τη Χομς στην κεντρική Συρία, είχε ήδη γίνει πεδίο μάχης τον Οκτώβριο του 2013, όταν αυτή άλλαξε κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, αρκετές φορές χέρια μεταξύ των ανταρτών και καθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες τελικά την κατέλαβαν.

Νωρίτερα, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει ότι ο στρατός «αποχώρησε από αποθήκες όπλων τις οποίες ήλεγχε στη Μαχίν».

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της αεροπορικής επιδρομής χθες στη Χαμουρίγια στην ανατολική Γούτα, προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ανήλθε σε 19 νεκρούς, μεταξύ τους έξι παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ