Οι εργοληπτικές οργανώσεις εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό

Οι εργοληπτικές οργανώσεις εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό

Την έντονη αντίθεσή τους στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκφράζουν οι Εργοληπτικές Οργανώσεις. Όπως υποστηρίζουν, προβλέπει εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εταιριών μελών τους ή αυτοαπασχολούνται. Οι επιβαρύνσεις αυτές, σημειώνουν, ουσιαστικά απειλούν τη δυνατότητα επιβίωσης των μηχανικών και κατ'' επέκταση των εργοληπτικών εταιριών.

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις θεωρούν, παράλληλα, ότι η προοπτική κατάργησης της αυτονομίας του ΤΣΜΕΔΕ, όπως υφίσταται σήμερα υπό το ΕΤΑΑ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο τομέας εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ -το οποίο παρέχει τη στήριξή του, από την ίδρυσή του, στις κατασκευαστικές εταιρίες και στους μελετητές και ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς- απειλείται άμεσα.

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις, υιοθετούν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το συντονιστικό όργανο του τεχνικού κλάδου και το ΤΕΕ και το συντονιστικό όργανο όλων των επιστημονικών φορέων και καλούν τις εταιρίες μέλη τους και τις ατομικές εργοληπτικές επιχειρήσεις, να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την μεγάλη παντεχνική κινητοποίηση των μηχανικών και των λοιπών επιστημονικών φορέων αύριο (Πέμπτη) στις 11:30, στα Προπύλαια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ