Obama: «Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος»

Obama: «Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος  Barack Obama σήμερα με θέμα τον ετήσιο απολογισμό της προεδρίας του για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

O πρόεδρος των ΗΠΑ  ζήτησε  από τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους με το να «συνθλίβει» την καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό.

Διαβεβαίωσε απόψε ότι έχουν καταγραφθεί ενδείξεις μιας σταθερής προόδου στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγείται η Ουάσιγκτον εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που τελικά θα κατατροπωθούν.

«Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και θα το πετύχουμε αυτό με το να το συνθλίβουμε συστηματικά, να καταστρέφουμε τις γραμμές εφοδιασμού του, να εμποδίζουμε την χρηματοδότησή του, να εξοντώνουμε την ηγεσία του, τις δυνάμεις του, να διαλύουμε τις υποδομές του» τόνισε.

«Καταγράφουμε σταθερή πρόοδο σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, επομένως εκείνοι θα εκδιωχθούν» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Την ίδια στιγμή… πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εδώ στην πατρίδα» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Όλοι εμείς μπορούμε να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί με το να παραμείνουμε σε επιφυλακή, με το να πούμε κάτι εάν δούμε κάτι το ύποπτο, με τον απορρίψουμε το ενδεχόμενο να μας τρομοκρατήσουν και με το να παραμείνουμε ενωμένοι ως μια αμερικανική οικογένεια» υπογράμμισε ο Barack Obama.

Πρέπει να αποχωρήσει ο Assad από την εξουσία

O επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad έχει χάσει κάθε νομιμότητα ενώπιον των περισσότερων πολιτών στην χώρα του και πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να υπάρξει ελπίδα για να τερματιστεί η «αιματοχυσία» εκεί.

«Νομίζω ότι ο Assad θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα» τόνισε.

Ο Assad «έχει απολέσει τη νομιμότητά του ενώπιον της μεγάλης πλειονότητας της χώρας» υπογράμμισε.