Ο όμιλος Isis Pharmaceuticals αλλάζει όνομα ώστε να μη συσχετίζεται με το ΙΚ

Ο όμιλος Isis Pharmaceuticals αλλάζει όνομα ώστε να μη συσχετίζεται με το ΙΚ

Ο όμιλος εταιρειών Isis Pharmaceuticals της Καλιφόρνιας, ο οποίος ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων για την αντιμετώπιση σπάνιων νόσων, ανακοίνωσε χθες ότι άλλαξε ονομασία, ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενη συσχέτισή του με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία αναφέρεται συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την παλαιότερη ονομασία της—ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ).

Ο Isis Pharmaceuticals μετονομάζεται σε Ionis Pharmaceuticals, διευκρίνισε ο όμιλος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα του ομίλου μας διότι όταν ο κόσμος βλέπει ή ακούει το όνομά μας, θέλουμε να μας συνδέει με τα φάρμακα που παρασκευάζουμε, τα οποία σώζουν ζωές», ανέφερε η γενική διευθύντριά του Λιν Πάρσαλ στο δελτίο Τύπου.

Μετά την αλλαγή της επωνυμίας του ομίλου, οι μετοχές του —ο όμιλος είναι εισηγμένος στον δείκτη Nasdaq— θα έχουν πλέον διακριτικό τίτλο το αρκτικόλεξο IONS.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει τζίρο 200 εκατομμυρίων δολαρίων, άρχισε να εξετάζει επειγόντως την αλλαγή της ονομασίας του μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο. «Μετά την τραγωδία στο Παρίσι, το όνομά μας μετατράπηκε σε πρόβλημα. Πολύς κόσμος μας συνέδεε με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ομίλου.

Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα το Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνιας, είναι γνωστός για τα φάρμακα που παρασκευάζει για την αντιμετώπιση του καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά πάνω απ'' όλα διαφόρων σπάνιων νόσων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ