Ο Μ. Σχοινάς νέος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Μ. Σχοινάς νέος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά αποφάσισε να διορίσει, ως αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας από σήμερα, 16 Δεκεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ανώτατης διοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σχοινάς, με μεγάλη πείρα σε θέματα κοινοτικών πολιτικών, ενημέρωσης και επικοινωνίας και με μακρόχρονη εμπειρία ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Juncker.

Η σταδιοδρομία του είναι ιδιαίτερα πολυσχιδής: Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου των πρώην Επιτρόπων Λογιόλα ντε Παλάθιο και Μάρκου Κυπριανού, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της ΓΔ Οικονομικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα τον συντονισμό της Τεχνικής Βοήθειας από την ΕΕ στην ελληνική διοίκηση.

Ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει τις νέες του αρμοδιότητες παράλληλα με τις σημερινές. Στη νέα του θέση θα είναι υπεύθυνος για τη συνολική επικοινωνιακή πολιτική της Επιτροπής τόσο ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου, αλλά και με αρμοδιότητα για τη Στρατηγική και Εταιρική Επικοινωνία.