Ο Κινέζος πρόεδρος υπόσχεται 60 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη της Αφρικής

Ο Κινέζος πρόεδρος υπόσχεται 60 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη της Αφρικής

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε σήμερα στους προέδρους της Αφρικής κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής ότι η χώρα του θα παράσχει 60 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην αφρικανική ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη Σινοαφρικανική Συνεργασία το οποίο παρακολουθούν αρκετοί αρχηγοί αφρικανικών χωρών, ο Xi Jinping παρουσίασε το περίγραμμα ενός αναπτυξιακού σχεδίου 10 σημείων, λέγοντας ότι θέλει να οικοδομήσει μια σχέση ίσων.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση αυτών των 10 σχεδίων συνεργασίας, η Κίνα αποφάσισε να παράσχει συνολική χρηματοδοτική στήριξη 60 δισ. δολαρίων», ανακοίνωσε ο Xi Jinping.

Παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ο Xi Jinping είπε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τις επενδύσεις στα εργοστάσια μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην Αφρική, επιπρόσθετα της κατασκευής δρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων σε μια ήπειρο που εδώ και καιρό θεωρείται βασική πηγή εμπορευμάτων για την Κίνα.

Η Κίνα θα ενισχύσει την συνεργασία της με την Αφρική στη μάχη κατά του βίαιου εξτρεμισμού και δεν θα εμπλακεί στις πολιτικές αποφάσεις των αφρικανικών χωρών, δήλωσε ο Xi Jinping.

«Η Κίνα θα υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας με την Αφρική τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Xi Jinping. «Αυτά τα σχέδια έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τρία θέματα που καθυστερούν την ανάπτυξη της Αφρικής, δηλαδή τις ανεπαρκείς υποδομές, το έλλειμμα επαγγελματιών και εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη χρηματοδότησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ