Ο. Γεροβασίλη: "Διαπραγματευτικό όπλο" οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο. Γεροβασίλη: "Διαπραγματευτικό όπλο" οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, και πιο συγκεκριμένα το τμήμα εργατικής πολιτικής του κόμματος, που καλεί σε απεργίες κατά της… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο πράττει και η κ. Όλγα Γεροβασίλη, από τη θέση της… κυβερνητικής εκπροσώπου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, «Εθνικός Κήρυκας», η κ. Γεροβασίλη ερωτήθηκε για το ζήτημα των διαδηλώσεων και απεργιών και, λίγο-πολύ, απάντησε ότι και η ίδια η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της!

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ήδη έγινε η πρώτη πανελλαδική 24ωρη απεργία, με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, για να σημειώσει πως «θεωρούμε έμπρακτα την υγιή αντίδραση του κόσμου απέναντι σε κάποια μέτρα λιτότητας, με τη λογική των οποίων ούτε εμείς συμφωνούμε, ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο».

«Όχι μόνο λοιπόν δεν υπάρχει αντίφαση», είπε, «αλλά οι Έλληνες πολίτες γίνονται συμμέτοχοι σε μία συνεχή διαπραγματευτική πορεία προς το καλύτερο και δικαιότερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τόνισε επίσης ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους μας, που υπέγραφαν σχεδόν ό,τι απαιτούσαν οι δανειστές, εμείς συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με γνώμονα πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον» και ότι «κατά συνέπεια, η διαμαρτυρία όχι μόνο δεν προκαλεί αναγκαστικά αδιέξοδα, αλλά είναι δυνατό να οδηγήσει σε διεξόδους απέναντι σε κάποιες άκαμπτες και κυρίως άδικες θέσεις των θεσμών»…

Να σημειωθεί, στο μεταξύ, ότι τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δεν περνάνε απαρατήρητες από τους εκπροσώπους των πιστωτών, αντιθέτως προκαλούν -αρνητική- εντύπωση και επηρεάζουν άμεσα την εμπιστοσύνη ως προς την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Κάτι που ανέδειξε σε πρόσφατη έκθεσή της και η HSBC, σχολιάζοντας πως «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε πρόσφατα σε 'μαζική συμμετοχή' τους εργαζόμενους, κατά την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πιθανότατα δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο».