Νέα τουρκική πρόκληση από Σοϊλού: Στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του PKK

Νέα τουρκική πρόκληση από Σοϊλού: Στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του PKK

Στους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι το Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του PKK επανήλθε η Άγκυρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού να κατηγορεί για τον ίδιο λόγο τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία... Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, είχε υποστηρίξει εξάλλου το Φεβρουάριο ο Σοϊλού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, λέγοντας τότε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.