ΝΔ: Υποκριτική η στάση του πρωθυπουργού

ΝΔ: Υποκριτική η στάση του πρωθυπουργού

Η ΝΔ θεωρεί ότι και τα 3 θέματα της ατζέντας του συμβουλίου των αρχηγών που αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία ήταν εκτός θέματος. Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πως ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως είναι υποκριτικά αυτά που λέει ο πρωθυπουργός τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "κόβετε συντάξεις με την ψήφο σας και ζητάτε μέτρα για μην κοπούν". Η θέση αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι σύμφωνα με την ΝΔ η κυβέρνηση ψηφίζει μειώσεις συντάξεων 2.2 δις ευρώ το 2015–2016, αυτό επισήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Πλακιωτάκης και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ανταπάντησε πως δεν υπάρχουν μειώσεις συντάξεων.

Επίσης, υποκριτικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα της συνεννόησης σημειώνοντας ότι του δόθηκαν δύο ευκαιρίες, τον Ιανουάριο και το καλοκαίρι όμως εκείνος επέλεξε να πορευθεί μονός του.

Σύμφωνα με πήγες από την ΝΔ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν απορρίπτει τις κυβερνητικές συνεργασίες, όμως τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση αυτή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2019.

Σε ό, τι αφορά στον εκλογικό νομό η ΝΔ θεωρεί πως ήταν εκτός ατζέντας του συμβουλίου tων αρχηγών και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας σύμφωνα με ορισμένα στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης, τα οποία υποστήριζαν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός το άνοιξε για να καλύψει τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται στο ασφαλιστικό.

Αναφορικά με το προσφυγικό, πληροφορίες αναφέρουν, πως ο κ. Πλακιωτάκης θέλησε να επισημάνει τις ευθύνες που είχε η κυβέρνηση για τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα. Ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό δήλωσε: "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

Επίσης, κύκλοι της ΝΔ απαντώντας σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σχολίασαν: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.