Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο

Επίθεση δέχθηκαν σήμερα το πρωί δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι η συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Εφετείο, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και όλα δείχνουν ότι δράστες είναι μέλη της οργάνωσης.

Αν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια 25 μέλη της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναγνωρίστηκαν από τις παθούσες. 

Από τα 25 άτομα που είχαν προσαχθεί, τα 23 ήταν άνδρες και τα 2 γυναίκες.

Νωρίτερα, έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στις δύο γυναίκες την στιγμή που κατέβηκαν από τρόλεϊ για να μεταβούν στη δικαστική αίθουσα, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση προστατευόμενων μαρτύρων. Οι δράστες βρίσκονταν εκεί πετώντας τρικάκια που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο στη μνήμη των δολοφονημένων μελών της Καπελώνη και Φουντούλη.

Όπως ανέφερε στο news247 ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, «σήμερα λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες. Η μια τους είναι δικηγόρος, η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της πολιτικής αγωγής. Τις χτύπησαν κατεβαίνοντας από ένα τρόλεϊ τη στιγμή που η ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να εισβάλλει στο τρόλεϊ κυνηγώντας κάποιον πολίτη. Η κ. Κουνιάκη φώναξε στο  οδηγό να κλείσει τις πόρτες προκειμένου να προστατευτούν. Ο ένας χρυσαυγίτης της επιτέθηκε και της έσπασε τη μύτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις», τόνισε.

«Τα άτομα που χτύπησαν τη συνάδελφο και την άλλη κοπέλα ήταν άτομα που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη ως κοινό. Υπάρχει αυτή η διαδικασία εκφοβισμού και τραμπουκισμού του κόσμου ακόμα και των μαρτύρων και πλέον και των δικηγόρων της δίκης. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα άτομα απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το μετρό. Η αστυνομία τα συνόδευε και κατόπιν παρέμβασης δικής μας και των θυμάτων που έλεγαν ότι ανάμεσά τους είναι αυτοί που έκαναν την επίθεση, υποθέτω οτι έγιναν οι προσαγωγές», πρόσθεσε.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με την καταγγελία, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν στοιχεία για την επίθεση.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Την Παρασκευή η δίκη

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή 3 Νοέμβριου, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να παρίστανται στον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ εισαγγελικός λειτουργός καθώς και δικαστής, ώστε να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα της όλης διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα:

- ΣΥΡΙΖΑ: Να συλληφθούν τα μέλη της Χ.Α. που επιτέθηκαν στις δύο γυναίκες

- ΝΔ για επίθεση Χρυσής Αυγής: Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο υπουργό να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του

Φωτογραφία αρχείου SOOC