Μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου σε ύδατα του Αζερμπαϊτζάν

Μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου σε ύδατα του Αζερμπαϊτζάν

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κασπία Θάλασσα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τουλάχιστον 32 εργάτες σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας μιας πυρκαγιάς.

Ο Μιρβάρι Γκαχραμάνλι, επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων του Πετρελαϊκού Τομέα στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι "σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 32 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 42 διασώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας".

Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου ανήκει στη SOCAR, την κρατική αζέρικη εταιρεία ενέργειας, η οποία ανακοίνωσε πως 29 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν, αλλά αρνήθηκε ότι υπάρχουν νεκροί.

Μια ισχυρή θύελλα περιπλέκει τις προσπάθειες διάσωσης.

Η Socar ανακοίνωσε χθες πως ένας αγωγός στην εξέδρα έπιασε φωτιά αφού υπέστη ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με αζερινά μέσα ενημέρωσης, στην εξέδρα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή περίπου 60 εργάτες.

Πρώην σοβιετική δημοκρατία εννέα εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με το Ιράν, τη Γεωργία, την Αρμενία και τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνει το 80% που πετρελαϊκού πλούτου του νότιου Καυκάσου.

Γεγονός είναι ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και της διάσωσης εμποδίζονται από τις κακές καιρικές συνθήκες. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή η ένταση των ανέμων είναι 11 μποφόρ.

Σε άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, κύματα χτύπησαν ένα μικρό σπίτι κοντά στην Κασπία και τα τρία άτομα που διέμεναν σ' αυτό, αγνοούνται, σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα Day.Az.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ