Με τον νέο γραμματέα του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Με τον νέο γραμματέα του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Το μήνυμα ότι η τετραετία αυτή θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καίριες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία, στον πολιτισμό, στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από συνάντηση που είχε με τον νέο γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με αφορμή την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης της Νεολαίας του κόμματος, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ευχήθηκε καλή δύναμη για τη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης της νεολαίας, και τον διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του κόμματος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για το δυνάμωμα της Νεολαίας και τη γείωσή της στους κοινωνικούς χώρους.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η τετραετία αυτή θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καίριες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία, στον πολιτισμό, στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των διεκδικήσεων της νέας γενιάς για αξιοπρεπή εργασία και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. "Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων είναι πλήγμα για τη χώρα. Οι νέοι θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Οι δικές τους διεκδικήσεις πρέπει να είναι πυξίδα του έργου μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας, επισήμανε πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων, με βασικό στόχο το χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας καθώς και της επισφάλειας. Όπως υποστήριξε, σε αυτήν την κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητη και η κατάργηση των μισθολογικών διαφορών για τους νέους κάτω των 25 ετών. Παράλληλα, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις επικείμενες δράσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Τέλος, ανέλυσε το ρόλο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις υποστηρικτικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν για τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ