Απώλειες 1,62% κατέγραψε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 621,12 μονάδες, στον απόηχο του γενικότερου κλίματος ρευστοποιήσεων που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια.
Η καλή εικόνα που επικράτησε την τελευταία μέρα του έτους δεν διατηρήθηκε και σήμερα, καθώς ο γενικός δείκτης βρέθηκε ξανά κάτω από το επίπεδο (αντίστασης πλέον) των 628 μονάδων. Σε μια συνεδρίαση όπου θα μπορούσε να θεωρηθούνως «εισαγόμενες» οι πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο του γενικότερου κλίματος του sell off σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Κοντά στα επίπεδα των 628 μονάδων διατηρήθηκε ο γενικός δείκτης διατηρώντας το ανοδικό σήμα που δόθηκε από τις 17/12/2015 καθώς και τις πιθανότητες ενός μίνι ράλι στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τεχνικά είναι η πρώτη μέρα ( με φίλτρο τριών ημερών) μετά την «κατάκτηση» των 628 μονάδων στην συνεδρίαση της Πέμπτης που διαπραγματεύεται κάτω από αυτές. Επαληθεύθηκε ο κίνδυνος που ήθελε κάποιους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού να αποφασίζουν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους στο ελληνικό χρηματιστήριο στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων τους.
Μεγάλο ενδιαφέρων αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος καθώς σε αυτόν βρίσκονται τοποθετημένα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού. Κατά την σημερινή συνεδρίαση επικράτησαν μικτές τάσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με την επανεμφάνιση μεγάλου όγκου εντολών πωλήσεων προς το τέλος και κατά την διάρκεια της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ να καταγράψουν απώλειες άνω του 3%.
Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,33 με απώλειες 3,79%, ενώ η μετοχή της ΠΕΙΡ έκλεισε με οριακά κέρδη 0,36% στα €0,279.
Κέρδη 4,12% κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ στα €4,04 όπου συνέβαλλε και στην συγκράτηση των απωλειών του γενικού δείκτη.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ έπειτα από την εντυπωσιακή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης κατέγραψε ισχυρές απώλειες 11,11% στα €7,20 με την στήριξη να βρίσκεται πλέον στα €6,9066.
Η μετοχή της ΜΟΗ κατέγραψε κέρδη 0,50% κλείνοντας για πολλοστή φορά επάνω στην αντίσταση των €10.
Απώλειες 3,58% κατέγραψε και μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ στα €16,68.
Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €58,67 εκατομμύρια.
Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 66 κινήθηκαν ανοδικά, 32 πτωτικά ενώ 156 παρέμειναν αμετάβλητες.
