Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν άμαχους στη Συρία

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν άμαχους στη Συρία

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν δεκάδες ανθρώπους σε επιθέσεις που διενήργησαν σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο, δήλωσε μία πηγή και μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγή που πρόσκειται στη συριακή κυβέρνηση είπε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 250 ανθρώπους, περιλαμβανομένων φιλοκυβερνητικών μαχητών και των οικογενειών τους, όταν επιτέθηκαν στις συνοικίες Μπεγκαϊλίγια και Αγιάς στην πόλη.

Είπε πως ορισμένοι αποκεφαλίστηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου τοπικών πηγών, ανέφερε πως οι μαχητές σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους. "Έχουμε 60 επιβεβαιωμένους θανάτους, όμως ο αριθμός είναι μεγάλος. Είναι δύσκολο προς το παρόν να έχουμε περισσότερα, αλλά οι θάνατοι είναι δεκάδες", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Το Παρατηρητήριο είχε αναφέρει νωρίτερα πως τουλάχιστον 35 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

Συριακή πηγή δήλωσε πως η οργάνωση "διέπραξε σφαγή μεταξύ των αμάχων".

Είπε πως ο στρατός απώθησε τις επιθέσεις και σκότωσε έναν μεγάλο αριθμό επιτιθέμενων.

"Έστειλαν πρώτα έξι βομβιστές αυτοκτονίας και προσπάθησαν να διεισδύσουν στις στρατιωτικές γραμμές αλλά απέτυχαν", είπε.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως οι μαχητές της σκληροπυρηνικής οργάνωσης εισχώρησαν στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης και πραγματοποίησαν πολλές επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής επαρχίας, ενώ η κυβέρνηση έχει υπό τον έλεγχό της τμήματα της πόλης μεταξύ των οποίων ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ συνδέει τη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, με περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση στο Ιράκ.

Οι περιοχές της πόλης που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης πολιορκούνται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους περισσότερο από έναν χρόνο και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι εκεί ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

Η συριακή πηγή δήλωσε πως η οργάνωση προσπαθεί να επιτεθεί στην πόλη σχεδόν σε καθημερινή βάση και πως χθες εξαπέλυσε πολλές επιθέσεις.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πως η οργάνωση κατέλαβε επίσης μια αποθήκη όπλων του στρατού και άρματα μάχης.

Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την είδηση από ανεξάρτητη πηγή.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης πως άγνωστης προέλευσης πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικά πλήγματα στην πόλη Ράκα σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ