Κόντρα για Αλαμουντίν και «Ελγίνεια» στη Βουλή

Κόντρα για Αλαμουντίν και «Ελγίνεια» στη Βουλή

Μια μέρα μετά την αναφορά του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα ως «Ελγίνεια» αλλά και το επίσημο τέλος με το γραφείο της Α. Αλαμουντίν φούντωσε η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Την αρχή έκανε στην Ολομέλεια ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας ο οποίος υπενθύμισε ότι η αμοιβή δόθηκε από Έλληνα ομογενή και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση με «επιζήμιο και μικροπρεπή τρόπο είπε ότι το θέμα έκλεισε και δεν πάμε σε διεθνές δικαστήριο μη χαθεί η υπόθεση».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το λάθος Μπαλτά ως «λάθος Δημοτικού». «Είναι το ίδιο λάθος όπως αυτό του πρωθυπουργού που χαρακτήρισε την υφαλοκρηπίδα διμερές λάθος Ελλάδας και Τουρκίας. Αν το έκανε διπλωμάτης θα έφευγε αμέσως. Του ίδιου μήκους είναι και το λάθος Μπαλτά», είπε σε έντονο ύφος, αναφερόμενος στην χρήση του όρου «Ελγίνεια». Στους δύο παραπάνω έσπευσε να απαντήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία σημείωσε ότι είναι θλιβερό να γίνεται μικροπολιτική σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. –«Χθες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, ψηφίσαμε μια σύμβαση για την προστασία και την επιστροφή αρχαιοτήτων. Αν θέλετε να ερμηνεύετε την δήλωση ότι δεν θέλει την επιστροφή δικό σας θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να ενημερώσει τον κ. Μπαλτά σε περίπτωση που τα μάρμαρα αναφέρονται ως «Ελγίνεια» να αλλαχθεί η διατύπωση στα πρακτικά.

Α.Δ.