Κονιόρδου για Βυζαντινό μουσείο: Δεν βανδαλίστηκε - Κάποιες κυρίες έριξαν λάδι

Κονιόρδου για Βυζαντινό μουσείο: Δεν βανδαλίστηκε - Κάποιες κυρίες έριξαν λάδι

Ένα πρωτοφανή περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα, με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες που έριχναν παντού λάδι με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε σπάνια εκθέματα, δεν ήταν βανδαλισμός σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού,  δεν πρόκειται για βανδαλισμό: «Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό», ανέφερε προσκεκλημένη στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο να ρίχνουν λάδι παντού, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, ενώ για το γεγονός ότι δεν έγιναν αντιληπτές εξ αρχής η αρμόδιο υπουργός σημείωσε πως «σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε... δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε».

Αναφερόμενη στο θέμα της αποκατάστασης των εκθεμάτων διαβεβαίωσε ότι ζημιές αποκαταστάθηκαν αμέσως και μόνο σε έναν έκθεμα (σταυρός) απαιτείται λίγο παραπάνω χρόνος για την ολοκλήρωση της συντήρησης και αποκατάστασής του.