Κατάργηση των ΜΑΤ ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Κατάργηση των ΜΑΤ ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το «skai.gr» την κατάργηση «όλων των κατασταλτικών μονάδων καταστολής τύπου ΜΑΤ» ζητά με ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την «αναίτια επίθεση των ΜΑΤ» κατά την πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που έγινε στο κέντρο της πόλης χθες Παρασκευή.

«Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους τέσσερις συναγωνιστές, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Facebook της οργάνωσης, ενώ παράλληλα ζητείται η «άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την «τιμωρία των δυνάμεων των ΜΑΤ που διέπραξαν τους ξυλοδαρμούς και τις αναίτιες συλλήψεις» αλλά και γενικότερα «την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μονάδων καταστολής τύπου ΜΑΤ».

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών εξασφαλίζοντας ότι θα ταξιδεύουν και θα ζουν με αξιοπρεπείς συνθήκες, παλεύοντας να πέσει ο φράχτης του Έβρου και να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι. επιδιώκοντας να διασφαλίσουμε ότι δε θα πνιγεί κανείς ξανά στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.