Κατά τη διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τάχθηκε ο φινλανδός ΥΠΕΞ

Κατά τη διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τάχθηκε ο φινλανδός ΥΠΕΞ

Αντίθετος με την επίσημη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Timo Soini.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, όμως δεν είναι υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων», δήλωσε προσερχόμενος στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Ταλίν, της Εσθονίας.

Ο φινλανδός αξιωματούχος ήρθε, έτσι, να προσθέσει τη δική του φωνή στα όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί μια γενικευμένη ρήξη, καθώς η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος σε θέματα όπως το προσφυγικό και η τρομοκρατία.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την πλευρά του Βερολίνου -τόσο της Angela Merkel όσο και του Sigmar Gabriel- έχει εκφραστεί η άποψη ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να διακοπούν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτό να γίνεται εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου και η συγκεκριμένη θέση να «αμβλυνθεί» στη συνέχεια.