Καλοί μου δημοσιογράφοι

Καλοί μου δημοσιογράφοι

Από τον τοίχο του Χάρη του Μαθιόπουλου στο facebook

Καλοί μου δημοσιογράφοι (επειδή δεν βρήκα ούτε ένα σχόλιο, ούτε μία γνώμη ή ανάλυση, κάτι τέλος πάντων βρε αδελφέ, όσο κι αν έψαξα στα έντυπα, τα αριστερά και τα δεξιά και όλα τα ανάμεσα), μπορώ να ρωτήσω:

Ο κ. Σίσι, που επισκέπτεται την χώρα μας και γίνεται δεκτός με κάθε τιμή από τον δεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αριστερό Πρωθυπουργό της (και από κάθε πολιτικό αρχηγό, ανάμεσα), είναι ο ίδιος κ. Σίσι που έπνιξε στο αίμα τις διαδηλώσεις στην πλατεία Rab'a τον Αύγουστο του 2013, που επί προεδρίας του εκτελέστηκαν 2.500 πολιτικοί κρατούμενοι ενώ φυλακίστηκαν άλλοι 40.000, είναι ο ίδιος κ. Σίσι του οποίου οι δυνάμεις ασφαλείας τον Ιανουάριο του 2015 κράτησαν και βασάνισαν επί 500 μέρες, χωρίς να απαγγείλουν κατηγορία, έναν μαθητή 18 χρονών επειδή φορούσε κασκόλ της επανάστασης (ξέρετε ποιάς, αυτή της πλατείας Tahrir, για την οποία, σε άλλο χρόνο, σύσσωμοι οι διανοούμενοι και οι πολιτικοί στην Δύση μούλιαζαν μαντήλια από συγκίνηση), και, τέλος, είναι ο ίδιος κ. Σίσι που κρατάει στη φυλακή περισσότερους συναδέλφους σας, δημοσιογράφους, από το 1990 μέχρι σήμερα;

Γιατί, αν είναι ο ίδιος, αγαπημένοι μου, και εσείς δεν γράφετε ούτε μία γραμμή, ούτε μία λέξη, για να μην μένει κανείς με την απορία, τότε, όχι μόνο τις ειδήσεις, αλλά και την Ιστορία της ανθρωπότητας όλης, από εδώ και πέρα, αξίζει να την γράφουνε ρομπότ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Χάρη Μαθιόπουλο στο facebook Charalampos Mathiopoulos