Κ. Μητσοτάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγουμε τον επόμενο πρωθυπουργό

Κ. Μητσοτάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγουμε τον επόμενο πρωθυπουργό

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα διεκδικήσει με πολύ καλές προϋποθέσεις, στις 10 Ιανουαρίου την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε ότι με τους συνυποψηφίους του διατηρεί πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε μια τυχαία συνάντηση στους διαδρόμους της βουλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αντάλλαξαν δύο καλές κουβέντες «ως οφείλουμε διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικός μας αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει και τους τέσσερις υποψηφίους είναι το πώς θα πείσουν τους πολίτες ότι στις 20 Δεκεμβρίου «δεν εκλέγουμε μόνον πρόεδρο, αλλά τον επόμενο πρωθυπουργό» και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την άποψη του Κ. Μητσοτάκη το ζητούμενο δεν είναι πώς «θα κερδίσουμε τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές γιατί ο κ. Τσίπρας καταρρέει ούτως ή άλλως αλλά πως η Νέα Δημοκρατία θα προτάξει ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση». Στη συνέχεια σχολιάζοντας το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ουδέποτε κυβέρνηση έχει κάνει τόση ζημιά στην οικονομία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα χαρακτηριστικά τόνισε ότι «τα 20 δις που χάθηκαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι 8 χρόνια ΕΝΦΙΑ».

Υποσχέθηκε ότι από τον ίδιο οι πολίτες θα ακούσουν την αλήθεια και υπογράμμισε ότι έχει «πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας και της οικονομίας». Επίσης, δήλωσε ότι πρεσβεύει ένα νέο είδος πολιτικής που δίνει έμφαση στην εργατικότητα, στη σοβαρότητα, στην κατάρτιση και στη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί η χώρα επάξια στο εξωτερικό.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα του κόμματος και σε περίπτωση μη εκλογής του θα παραμείνει «απλός στρατιώτης».