ΗΠΑ: Ο T. Cruz σκέφτεται τον M. Rubio για αντιπροέδρο σε περίπτωση που επικρατήσει

ΗΠΑ: Ο T. Cruz σκέφτεται τον M. Rubio για αντιπροέδρο σε περίπτωση που επικρατήσει

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ted Cruz δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στην περίπτωση που εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα να προτείνει για αντιπρόεδρο του τον πρώην συνυποψήφιό του, Marco Rubio. Οι δηλώσεις του T. Cruz έγιναν στη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίασης, μαζί με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, τονίζοντας μια πιο προσωπική πλευρά της οικογενειακής ζωής του.

Ο Ted Cruz αντιμετωπίζει τον Donald Trump που προηγείται σε αριθμό εκλεκτόρων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τους 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για την τελική επιλογή του, για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τεξανός Γερουσιαστής, προσανατολίζεται προς τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, τον Ιούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους εκλέκτορες, υπό την προϋπόθεση ότι ο D. Trump δε θα μπορέσει μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου να συμπληρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων.

“Είμαστε στη φάση της διαδικασίας, που εξετάζουμε μια σειρά από διαφορετικές επιλογές”, δήλωσε ο T. Cruz, χωρίς ωστόσο, ν'' αναφέρει ονόματα.

Σε ερώτηση σχετική με τον Marco Rubio, τον χαρακτήρισε ως “επικοινωνιακά άριστο,” που κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα, για όσο παρέμεινε στην προεκλογική εκστρατεία. “Θεωρώ τον Marco φίλο μου. Ο κάθε προεδρικός υποψήφιος θα κοιτούσε προς τον Marco για τη δεύτερη θέση της προεδρικής εκλογής,” συμπλήρωσε ο T. Cruz.

Ο Ted Cruz και ο Γερουσιαστής από τη Φλόριντα αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση. Ο M. Rubio αναγκάστηκε πολιτικά να εγκαταλείψει την εκστρατεία όταν έχασε στον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του, στις 15 Μαρτίου.

Ο T. Cruz δηλώνει ότι σήμερα οι δύο Γερουσιαστές, έχουν αφήσει πίσω τους, τις διαφορές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ