ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκρέιαμ

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκρέιαμ

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λίντσεϊ Γκρέιαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ σε μια κούρσα όπου απομένουν πλέον επίσημα 13 υποψήφιοι.

«Σήμερα αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» ανακοίνωσε ο ίδιος σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube.

«Θα αναστείλω την εκστρατεία μου. (Όμως) δεν θα αναστείλω την επιθυμία μου να βοηθήσω την χώρα μου» τόνισε ο Γκρέιαμ.

Την προεκλογική ατζέντα του 60χρονου γερουσιαστή μονοπωλούσαν στρατιωτικά θέματα και ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Ο Γκρέιαμ είχε ταχθεί υπέρ της αποστολής 10.000 Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται το διασημότερο «γεράκι» με θέσεις υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εκ μέρους των ΗΠΑ, στη Γερουσία, στο πλευρό του στενού του πολιτικού συμμάχου Τζον Μακέιν.

«Σήμερα η πλειονότητα των υπολοίπων υποψηφίων παραδέχεται ότι αυτό χρειαζόμαστε προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια της χώρας» τόνισε κατά τη διάρκεια του βίντεο αναφορικά με την πρόταση του να αποσταλούν μάχιμες χερσαίες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ εισήλθε στην προεκλογική κούρσα την 1η Ιουνίου, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 1% στις δημοσκοπήσεις.

Ο 60χρονος γερουσιαστής άδραξε την ευκαιρία το τελευταίο διάστημα προκειμένου να προβάλλει την αίσθηση χιούμορ που είχε, ιδίως κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ των υποψηφίων, όπου συχνά αναφερόταν χαριτολογώντας στην αγάπη του για το αλκοόλ ή τις κακές επιδόσεις του στο σχολείο.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ είναι ο τέταρτος υποψήφιος που αποσύρεται από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο μετά τους Ρίκι Πέρι, Σκοτ Ουόκερ και Μπόμπι Τζίνταλ.

Επιπλέον, υποψήφιοι όπως ο Τζορτζ Πατάκι και ο Τζιμ Γκίλμορ παραμένουν επίσημα διεκδικητές του χρίσματος ωστόσο συγκεντρώνουν 0% στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προκριματικών, που θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου στην Αϊόβα (κεντρικά).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ