Η Μόσχα απειλεί όσες χώρες στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Η Μόσχα απειλεί όσες χώρες στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας με φόντο την εισβολή της στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι οι χώρες που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία θα είναι υπεύθυνες αν αυτό χρησιμοποιηθεί κατά της χώρας.   

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ oι χώρες της ΕΕ που έστειλαν προμήθειες θανατηφόρων όπλων αλλά και καυσίμων στον ουκρανικό στρατό θα φέρουν την ευθύνη και δεν μπορούν παρά να κατανοήσουν τη σοβαρότητα των συνεπειών.

"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Φεβρουαρίου σχετικά με την αποστολή προμηθειών με θανατηφόρα όπλα στον ουκρανικό στρατό αποτελεί αυτοενοχοποίηση. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των «ειρηνιστικών» σχεδίων συμφιλίωσης των εθνών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε το μέρος του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο έχει εξαπολύσει μια πολιτική γενοκτονίας μέρους του πληθυσμού της», ανέφερε.

«Οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή» απάντηση» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο Πούτιν ζητά αποστρατικοποίηση και την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας

Νωρίτερα, τους όρους του για τον τερματισμό της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε "την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του" ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Ηλύσια Πεδία, ο Μακρόν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, μαζί με τη διακοπή των πληγμάτων εναντίον των αμάχων, καθώς επίσης να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία.