Η κυβέρνηση κλείνει τα "μάτια" για την Ειδομένη

Η κυβέρνηση κλείνει τα "μάτια" για την Ειδομένη

Το απόλυτο μπάχαλο κυριαρχεί στην Ειδομένη, στην ελληνική πλευρά των ελληνοσκοπιανών συνόρων, με τους οικονομικούς μετανάστες να δημιουργούν καθημερινά επεισόδια, πότε επιτιθέμενοι στους έλληνες αστυνομικούς και πότε στους σκοπιανούς. Η νέα τους «δράση» είναι να πετροβολούν τους πρόσφυγες από τη Συρία!

Αυτό συνέβη σήμερα το πρωί, όταν οι οικονομικοί μετανάστες άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή οι Σύριοι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα, ενώ εκείνοι όχι. Έτσι, μέσα στην απόγνωσή τους, αντέδρασαν πετώντας πέτρες στους πρόσφυγες. Κάποιοι Σύριοι επέστρεψαν τις ρίψεις με αποτέλεσμα, για μία ακόμη φορά, ο χώρος να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Χθες οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην σκοπιανή πλευρά, με αποτέλεσμα τα επεισόδια με σκοπιανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να τους απωθήσουν στην ουδέτερη ζώνη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών, που άρχισε στις 18 Νοεμβρίου, με 1.800 βαγόνια με εμπορεύματα να παραμένουν ακινητοποιημένα τόσο στην έξοδο όσο και στην είσοδο της χώρας, με τη ζημιά και στην οικονομία αλλά και στην αξιοπιστία της χώρας, να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Οι ελληνικές αρχές αναμένουν εντολές από το Μαξίμου, το αυτί των «ενοίκων» του οποίου μάλλον δεν ιδρώνει ιδιαίτερα. Η μόνη λύση η οποία έχει δοθεί, είναι .9000 από τους μετανάστες να παραληφθούν από τρένο, που προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή και να πάνε που; Στην Αθήνα!

Ναι! Η λύση που κατάφερε μετά από πολύ κόπο και σκέψη να δώσει η κυβέρνηση, είναι να μεταφερθούν από την Ειδομένη στην Αθήνα, 9.000 μετανάστες, οι οποίοι θα προστεθούν στις χιλιάδες εκείνων που καταφτάνουν καθημερινά από τα νησιά...

Και μετά όλοι μαζί θα προσπαθήσουν, προφανώς, να ξαναπάνε στην Ειδομένη... Και πάλι επεισόδια και πάλι πετροπόλεμος...

Διαβάστε ακόμη:

- Ειδομένη: Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία