Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής σε ναζιστική συναυλία

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής σε ναζιστική συναυλία

Βίντεο από τον Ιανουάριο του 2005 φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών καταδεικνύοντας τις ναζιστικές ρίζες της Χρυσής Αυγής, η οποία υμνούσε το τρίτο ράιχ.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Γιώργος Μισιάκας να χαιρετούν ναζιστικά και να τραγουδούν τον ναζιστικό ύμνο «Υπεράνω όλων η Γερμανία».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για βίντεο από συναυλία που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.01.05, με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή, ενώ σε αυτήν ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια η ηγεσία της οργάνωσης.

 

Ποτάμι: Νεοναζί χωρίς μακιγιάζ

"Στο βίντεο που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» οι Χρυσαυγίτες με ωμό και καθαρό τρόπο παρουσιάζουν τον εαυτό τους, χωρίς μακιγιάζ. Ως νεοναζιστική οργάνωση, όπως ακριβώς είναι. Όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία. Έχουν μεγάλες ευθύνες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

"Το ίδιο κι όσοι από την κυβέρνηση τους κάνουν πλάτες κατά καιρούς και φωτογραφίζονται μαζί τους σε ακριτικά νησιά, νομιμοποιώντας την παρουσία τους. Ύστερα από όσα έρχονται στο φως είναι ακόμη περισσότερο εκτεθειμένοι", καταλήγει.

Photo by SOOC