Χρ. Σπίρτζης: Η Ένωση Κεντρώων θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση

Χρ. Σπίρτζης: Η Ένωση Κεντρώων θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά» δηλώνει ότι η πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη σημειώνοντας ότι είναι ένα κόμμα που «έχει πολύ λιγότερα για να της καταλογίσει κάποιος από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για πιθανή συνεργασία».

Ο κ. Σπίρτζης πιστεύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα αντέξει στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως για το ασφαλιστικό, για το οποίο αναφέρει ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Ο ίδιος τονίζει ότι «πρέπει να πάμε σε μια λογική αναδιανεμητικού συστήματος και δικαιοσύνης στο ασφαλιστικό σύστημα διαφορετικά αυτό θα καταρρεύσει». Εξάλλου, σημειώνει ότι δεν πιστεύει πως θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και υποστηρίζει ότι πρέπει να εισφέρει ο καθένας στο ασφαλιστικό σύστημα ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Στα σενάρια ευρύτερων συνεργασιών ο υπουργός απαντάει ότι πρέπει στα μεγάλα θέματα να αναζητούνται μεγάλες πολιτικές συγκλίσεις χωρίς αυτό να θεωρείται κυβερνητική διεύρυνση. «Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση δεν τη χρειάζεται αν κάποια στιγμή συνταχθεί κάποια δύναμη με το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι ευπρόσδεκτη» είπε, τονίζοντας ότι θα ήταν καλό να μπουν σε αυτήν τη λογική όλες οι προοδευτικές δυνάμεις «όσες έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ