H M. Le Pen απέσυρε από το Twitter της τη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου δημοσιογράφου J. Foley

H M. Le Pen απέσυρε από το Twitter της τη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου δημοσιογράφου J. Foley

H επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία απέσυρε σήμερα από τον λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία της αποκεφαλισμένης σορού του αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, την οποία είχε αναρτήσει χθες μαζί με ακόμη δύο φωτογραφίες.

«Δεν ήξερα ότι ήταν η φωτογραφία του James Foley. Είναι προσβάσιμη για όλους στο Google. Μαθαίνω σήμερα το πρωί ότι η οικογένειά του μου ζητεί να την αποσύρω. Ασφαλώς και την απέσυρα αμέσως», δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. Η Le Pen είχε αναρτήσει αυτές τις τρεις φωτογραφίες που δείχνουν τις ωμότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «πρόστυχη σύγκριση» με το κόμμα της που έγινε από έναν δημοσιογράφο.

Οι γονείς του Foley αγανάκτησαν χθες με τη δημοσίευση της φωτογραφίας αυτής και ζήτησαν από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να την αποσύρει αμέσως.

«Έχουμε συγκλονιστεί από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ο Τζιμ για το πολιτικό όφελος της Λεπέν και ελπίζουμε ότι η φωτογραφία του παιδιού μας όπως και δύο ακόμη φωτογραφίες θα αποσυρθούν αμέσως», έγραψαν σε ανακοίνωση ο Τζον και η Diane Foley.

Οι δύο άλλες φωτογραφίες, η μια από τις οποίες δείχνει την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου τον οποίο έκαψαν ζωντανό στην αρχή του έτους οι τζιχαντιστές, παρέμεναν στο λογαριασμό της Marine Le Pen στο Twitter σήμερα το πρωί.

Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε σήμερα έρευνα για «μετάδοση βίαιων εικόνων», μετά την ειδοποίηση για τις φωτογραφίες αυτές από τον υπουργό Εσωτερικών Bernard Cazeneuve στη διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας.

«Όλη αυτή η επιχείρηση έχει στόχο να ξεχαστεί η αρχή της υπόθεσης αυτής, δηλαδή ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν σκανδαλώδεις και πρόστυχες συγκρίσεις μεταξύ του ΙΚ και του Εθνικού Μετώπου. Δεν τίθεται θέμα για μένα να επιτρέψω ποτέ οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου να συγκριθούν με μια οργάνωση βαρβάρων, δολοφόνων», αντέδρασε η Le Pen.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ