Ευ. Βενιζέλος: Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η υποστήριξη της κοινωνίας, αλλά των «κύκλων» 

Ευ. Βενιζέλος: Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η υποστήριξη της κοινωνίας, αλλά των «κύκλων» 

«Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ήταν το πλεονέκτημα της ηθικής του ηττημένου, ο οποίος όμως από ένα σημείο και μετά κυριάρχησε στους ιδεολογικούς μηχανισμούς, έγραψε την ιστορία σύμφωνα με τη δική του εκδοχή», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm.

Συμπλήρωσε πως «διαμόρφωσε μια συνθήκη η οποία δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά, με το αφήγημά της, με τις υποσχέσεις της, με την ηθική της, με την κοσμοθεωρία της, αλλά είναι ένα λαϊκιστικό, θα μου επιτρέψετε να πω, πολλές φορές εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα το οποίο είχε ως βασικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».

Σχολιάζοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δήλωσε πως «υπάρχει μια μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομμουνιστικής αριστεράς, σε κάτι τελείως διαφορετικό».

Όπως σημείωσε, στη συγκυβέρνηση κυριαρχεί «μια λογική εξουσίας», η οποία «δεν αποδέχεται βασικά αυτονόητα και προτάγματα της δημοκρατικής και δικαιοκρατικής αντίληψης, αλλά και της αντίληψής για το πώς τοποθετείται η χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό και το διεθνές γίγνεσθαι»

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση της χώρας δήλωσε πως το πρόβλημα είναι ότι «δεν υπάρχει κανένα κοινό πλαίσιο αναφοράς, δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο εθνικής συναίνεσης».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει, δεν είναι το πρωτεύον για την κυβέρνηση η υποστήριξη από την κοινωνία αυτή τη στιγμή. Η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή και η ομάδα του ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων».

Τόνισε ότι η «ανάπτυξη είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα, αλλά «δεν υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία  να μπορεί να διευθύνει την αναπτυξιακή πορεία, να μπορεί να διευθύνει πολιτικά όχι μόνο τη δημόσια διοίκηση αλλά να διευθύνει πολιτικά την κοινωνία προς την κατεύθυνση αυτή.  Διότι κάνουν μια πολιτική μικροδιευθετήσεων και δημιουργίας θυλάκων εξουσίας και επιρροής».

Τέλος, σχολίασε με αφορμή τις επιθέσεις της Αυγής στον Πύρρο Δήμα ότι «έδωσε τη μάχη του 2012 όταν  ήξερε ότι υφίσταται φθορά, όταν ήξερε ότι μπαίνει μπροστά για να συμβολίσει την άρση των εθνικών βαρών, όπως είχα πει τότε.  Αλλά ξέρετε τι προβλήματα είχα αντιμετωπίσει τότε με την επιλογή του Πύρρου Δήμα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και από τον δικό μας χώρο, που δεν θεωρούσαν ότι η επιλογή αυτή είναι επαρκώς πολιτική ή επαρκώς κεντροαριστερή ή επαρκώς πασοκική; Ενώ επρόκειτο για τον μεγαλύτερο συμβολισμό της εθνικής προσπάθειας. Και μόνον η σκηνή με τον Πύρρο Δήμα να ανακόπτει την Χρυσή Αυγή στη Βουλή αξίζει όσο πολλοί βουλευτές επικρατείας όλων των κομμάτων μαζί».