Εθνικά μέτρα για τον περιορισμό της προσφυγικής ροής ζητά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Εθνικά μέτρα για τον περιορισμό της προσφυγικής ροής ζητά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Εθνικά μέτρα για τον περιορισμό του προσφυγικού ρεύματος πριν από το τέλος του έτους, εάν δεν αποδώσουν ως τότε οι διεθνείς προσπάθειες, ζητεί από την καγκελάριο ''Αγγελα Μέρκελ ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Μιλώντας σε συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στην Θουριγγία, ο κ. Ζεεχόφερ εξέφρασε την βούληση να στηρίξει την Καγκελάριο, στην κατεύθυνση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κατανομής των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών και της αντιμετώπισης των αιτιών της μετανάστευσης. «Αν όμως όλα αυτά δεν γίνουν έγκαιρα ή αποτελεσματικά, θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε το δίκαιο και την τάξη στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Και μετά, με ησυχία, να σκεφτούμε για εθνικά μέτρα», δήλωσε και σημείωσε ότι μεταξύ αυτών των μέτρων ενδεχομένως να περιλαμβάνεται και το μήνυμα ότι η χώρα πλησιάζει στα όρια της αντοχής της, σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο γενικός διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», κατηγορεί τα κράτη-μέλη, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και οι χώρες της Βαλτικής, που δείχνουν απροθυμία να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής των προσφύγων, ότι αρνούνται την ευρωπαϊκή τους ευθύνη και προειδοποιεί ότι «αυτό δεν θα γίνει ανεκτό». Διερωτάται δε αν θα πρέπει να εμπλακεί κανείς σε μια μακρόχρονη διαπραγμάτευση ή να προχωρήσει με μια συμμαχία των προθύμων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ