Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ απέκλεισαν το υπουργείο Υγείας

Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ απέκλεισαν το υπουργείο Υγείας

Εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ απέκλεισαν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06.30, την κεντρική είσοδο του υπουργείου Υγείας, επί της οδού Αριστοτέλους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα που, όπως ισχυρίζονται, υποβαθμίζει τον οργανισμό, περιορίζοντας την αυτονομία του και καθιστώντας τον πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, Κώστας Κερασίδης, προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο προσεχές διάστημα, με αιφνιδιαστικές καταλήψεις κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του οργανισμού. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, «ο οργανισμός ενσωματώνεται ουσιαστικά σε αυτόνομο τμήμα του υπουργείου Υγείας, από όπου και θα περνούν όλες οι αποφάσεις».

Οι εργαζόμενοι -καταλήγει ο ίδιος- φοβούνται πως «η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων οι οποίες περιορίζουν τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, μπορεί και να καταστήσουν αμφίβολο ακόμη και τον αριθμό των σημερινών θέσεων εργασίας».

«Δεν υπάρχει κανένα αίτημα να ικανοποιηθεί. Δεν επηρεάζεται σε τίποτα η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Θεωρώ ότι η κινητοποίηση των εργαζομένων είναι εκτός τόπου και χρόνου», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Γιαννόπουλος.