Επίθεση σε Γάλλο νηπιαγωγό από υποστηρικτή του ΙΚ

Επίθεση σε Γάλλο νηπιαγωγό από υποστηρικτή του ΙΚ

Ένας άνδρας με κουκούλα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δρα εκ μέρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν νηπιαγωγό καθώς ετοιμαζόταν για το μάθημα, σε σχολείο βόρεια του Παρισιού, δήλωσε σήμερα γάλλος δικαστικός αξιωματούχος.

Ο νηπιαγωγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι ή κοπίδι και ο οποίος διέφυγε μετά την επίθεση, που σημειώθηκε περίπου στις 06:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο αξιωματούχος που πρόσθεσε ότι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής διεξάγουν έρευνα.

Η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας και ένας αξιωματούχος της νομαρχίας επισκέφθηκαν το σχολείο στην Ομπερβιγιέ, στην περιοχή Σεν Ντενί, βόρεια της πρωτεύουσας. Τα μαθήματα στο σχολείο ακυρώθηκαν.

Ο αξιωματούχος της νομαρχίας, που δεν είπε το όνομά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τον χαρακτηρισμό της επίθεσης, σημειώνοντας πως ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, είχε βρει προφανώς το κοπίδι στο σχολείο.

Το περιστατικό σημειώνεται έναν μήνα αφότου ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 130 ανθρώπους στο Παρίσι, επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα του εδάφους της Συρίας και του Ιράκ.

Στο τεύχος που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, η γαλλόφωνη επιθεώρηση προπαγάνδας του ΙΚ, Dar-al-Islam, επιτίθετο σφόδρα κατά των λειτουργών της γαλλικής εθνικής παιδείας, "των εχθρών του Αλλάχ" που "διδάσκουν την κοσμικότητα", και οι οποίοι βρίσκονται "σε ανοικτό πόλεμο εναντίον της μουσουλμανικής οικογένειας".

Η τζιχαντιστική οργάνωση, που έχει στρατολογήσει εκατοντάδες νεαρούς Γάλλους, καλούσε τους υποστηρικτές της να "πολεμήσουν" και να "σκοτώσουν" τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών.

"Ο μουσουλμάνος πρέπει να ξέρει πως το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει οικοδομηθεί κατά της θρησκείας γενικά και πως το Ισλάμ ως η μοναδική αληθινή θρησκεία δεν μπορεί να συνυπάρχει με αυτή τη φανατική κοσμικότητα", έγραφε το ΙΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ