Επεισόδια στην πορεία ΠΑΜΕ - ΑΔΕΔΥ

Επεισόδια στην πορεία ΠΑΜΕ - ΑΔΕΔΥ

Με μικρής έντασης επεισόδια συνοδεύτηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και όταν έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή της. Ακολούθησαν αρχικά διαπραγματεύσεις ώστε να επιτραπεί η διέλευση, ωστόσο ύστερα άρνηση της αστυνομίας οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει από την αστυνομία περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης.

Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τρεις κλούβες κρατούν το δρόμο προς το Μαξίμου κλειστό. Οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο με συνεχείς διαπραγματεύσεις, ώστε να τους επιτραπεί η διέλευση για το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατάφεραν αιφνιδιαστικά να βρεθούν μπροστά από το Μαξίμου, ενώ στις 12 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από το υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ