Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο τραπεζικός

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο τραπεζικός

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο τραπεζικός υπάλληλος, υποψήφιος βουλευτής, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση της καταγγελίας από επιχειρηματία ότι του ζήτησε χρήματα για να προωθήσει την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο κατηγορούμενος, υποδιευθυντής σε τραπεζικό κατάστημα, συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 3.000 ευρώ, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα, ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα για να εγκριθεί η επίμαχη χρηματοδότηση. Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι πέντε υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, για δωροληψία υπαλλήλου και η σύζυγος του τραπεζικού στελέχους, ενώ ερευνάται ο ρόλος ενός ακόμα προσώπου.

Μετά την απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα το τραπεζικό στέλεχος δήλωσε πως έχει αρχίσει ήδη να αποδεικνύεται η αθωότητα του και τόνισε πως η καταγγελία "είναι προφανέστατη σκευωρία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτελεί άλλα πράγματα".

Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στόχος του επιχειρηματία είναι να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογικές υποθέσεις του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα χρήματα με τα οποία συνελήφθη ήταν αμοιβή για την σύζυγο του, που ως φοροτεχνικός χειρίζεται κάποιες υποθέσεις του επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως ο καταγγέλλων τον πλησίασε επειδή, όπως του είπε, ήταν σε δέσμευση τραπεζικοί λογαριασμοί του και ήθελε να διασφαλίσει πως δεν θα δεσμευτούν και τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Το τελευταίο ραντεβού τους, όπως απολογήθηκε ο τραπεζικός, κλείστηκε στην Βαρβάκειο, όταν του τηλεφώνησε ο επιχειρηματίας και του ζήτησε να συναντηθούν για να δώσει κάποια πράγματα που του είχε φέρει από το χωριό. Όταν βρέθηκαν πήρε και τον φάκελο με τα χρήματα της αμοιβής, όπως ισχυρίζεται, της συζύγου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ