Εκτός ελέγχου στη Βουλή ο Χρ. Παππάς

Εκτός ελέγχου στη Βουλή ο Χρ. Παππάς

Απειλές και προσβολές εκτόξευσε προκλητικά για μια ακόμη φορά στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγή, Χρήστος Παππάς, με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας,  Τασία Χριστοδουλοπούλου να διακόπτει για λίγο, ώστε να επανέλθει στην αίθουσα η τάξη.

«Η δικαιοσύνη θυμίζει τραβεστί, που μετά από έναν καλλωπισμό και μια παρθενορραφή πάει και παριστάνει την οσία παρθένα. Να έρθετε κι εσείς Μπάμπη (σ.σ. εννοεί τον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου), ως πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης. Θα σου φτιάξω φάκελο, με τα προβλήματα που έχεις,  και με το πόθεν έσχες και με τα δανεικά και με τα χαρτιά που πας και παίζεις κι έχεις προβλήματα. Σ'' τα λέω για να μαζευτείς Μπάμπη, που με βρήκες και μου ζήταγες συγγνώμη. Συγγνώμη να πεις στο γιο μου ρε, που έκατσα ενάμισι χρόνο φυλακή, λαμόγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Δεν σας έβαλε κανείς υπουργός φυλακή. Δεν σας έκανε κανένας σκευωρία, αφήστε τα "Μπάμπη" και τις γλυψούρες, αφήστε τη δημοκρατία και τον Σαμαρά, σας διέκοψα; Έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς εδώ νομίζετε;»  

Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι ότι ο κ. Παππάς μετά τη διακοπή έφυγε από την αίθουσα και ο κ. Αθανασίου επανήλθε δριμύτερος: «Όσον αφορά την αήθη επίθεση του Χ. Παππά, λυπάμαι που έφυγε. Ο άνθρωπος είναι ανεύθυνος, η δικαιοσύνη ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται. Να είναι πιο προσεκτικός στο κοινοβούλιο».

Αλέξανδρος Διαμάντης