Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στη Βουδαπέστη

Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στη Βουδαπέστη

Ένα επιβατικό αεροπλάνο, που κατευθυνόταν από το Βερολίνο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου, προσγειώθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη εξαιτίας απειλής για βόμβα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Βικτόρια Τσίζερ-Κόβατς δήλωσε πως η απειλή είχε στόχο την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, αλλά αρνήθηκε να την κατονομάσει. Πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά τους επιβάτες και τις αποσκευές στο αεροπλάνο.

Η αστυνομία θα δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24, η πτήση DE490, ένα Airbus A321, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, ανέκρουσε πρύμναν ενώ πετούσε στον σερβικό εναέριο χώρο και κατευθύνθηκε στη Βουδαπέστη.

Η ιντερνετική ειδησεογραφική πύλη airportal.hu ανέφερε πως πρόκειται για μια πτήση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor. Η Condor δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει την πληροφορία.

Η εταιρεία Air Berlin, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ένα από τα αεροπλάνα της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ