Έκτακτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας

Έκτακτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας

Έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι της Σούδας πραγματοποίησε το πρωί,προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ,το κρουαζιερόπλοιο «Fantasia» στο οποίο επιβαίνουν 3.393 επιβάτες και 1.259 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου,ωστόσο,όπως είχε ενημερώσει τις αρχές ο πράκτορας της εταιρείας, λόγω καιρού θα « δέσει» στη Σούδα και στο χώρο στον οποίο πάντα προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια,

Ωστόσο,κατά το ταξίδι προς τη Σούδα διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος ενός εκ των αλλοδαπών επιβατών του πλοίου η σωρός του οποίου μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή στο νοσοκομείο της πόλης όπως επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του αλλοδαπού επιβάτη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Η εκτός προγράμματος προσέγγιση του πλοίου στα Χανιά έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς από τους επιβάτες να επισκεφθούν με αστικά λεωφορεία και ταξί την πόλη, κάποιοι από αυτούς έκαναν βόλτες στην περιοχή του λιμανιού της Σούδας ,ενώ επιβάτες μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για την αλλαγή του λιμανιού προσέγγισης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το κρουαζιερόπλοιο με βάση το πρόγραμμα του θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για την Τσιταβέκια της Ιταλίας.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ