Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο

Για άλλη μια φορά τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας κινήθηκαν ανενόχλητοι στην «καρδιά της Αθήνας» και πραγματοποίησαν εισβολή μέσα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 6, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα υπέρ της Συρίας και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την Ελληνική Αστυνομία.

Με ανακοίνωση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας στρέφεται κατά της επίθεσης της Συρίας.

«Αυτό που γίνεται στη Συρία θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως το πρώτο παγκόσμιο πολεμικό έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα. Μια χώρα, μια σειρά λαών, επί 7 χρόνια σφάζονται ανηλεώς, εκτοπίζονται από τη γη τους, φτάνουν κατά εκατομμύρια να θαλασσοπνίγονται για να σωθούν και να καταλήξουν θύματα πογκρόμ από ακροδεξιούς όχλους σε κάποια δυτική χώρα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μάλιστα η αντιεξουσιαστική ομάδα ανήρτησε και το βίντεο της επίθεσης:

Η νέα επίθεση του Ρουβίκωνα έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία, η οποία είχε μάλιστα προκαλέσει παρενέργειες στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ καθώς υπήρξε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι τα άτομα της οργάνωσης έδρασαν για άλλη ουσιαστικά ανενόχλητα στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων.

Φωτογραφία αρχείου