Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της αναδρομικής απόδοσης δαπάνης για στερεοτακτική ακτινοχειρουργική - ακτινοθεραπεία στους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε προηγούμενη απόφασή του. 

Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ σε χθεσινή του ανακοίνωσε καλούσε τις Περιφερειακές Διευθύνσεις να μην παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν υποβληθεί σε Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική/Ακτινοθεραπεία πριν από την έκδοση της θετικής απόφασης του αρμόδιου Κεντρικού Συμβουλίου υγείας (ΚΕΣΥ).

Ωστόσο, το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε ενάμισι με δύο μήνες. Έως τώρα, οι ασφαλισμένοι λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας τους εκτελούν την ιατρική πράξη προγενέστερα της απόφασης του ΚΕΣΥ και εν συνεχεία προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να τους αποδοθεί το αντίστοιχο ποσό. 

Σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι πως σε εξαιρετικές και ιδιαίτερα επείγουσες περιπτώσεις, η δαπάνη θα αποδίδεται κατ' εξαίρεση, ακόμη κι αν η θεραπεία γίνεται πριν από την έγκριση του αρμόδιου Κεντρικού Συμβουλίου υγείας (ΚΕΣΥ), εφόσον πρόκειται για εξαιρετική και ιδιαίτερα επείγουσα περίπτωση.

Φωτογραφία Intime news